Cyclus massage

Wat is een Cyclus massage?

De massage richt zich op het losmaken van fysieke en emotionele blokkades, het helpt bij het  losmaken van verhardingen en verklevingen, zoals littekenweefsel, en het stimuleert de darm peristaltiek waardoor jij en je buik zich lichter en vrijer zullen voelen. De massage is balancerend voor jouw hormonen en heeft een helende werking op de baarmoeder. 

Onder andere goed inzetbaar bij:

 • Over- of ondermatige bloedingen
 • Krampen
 • Pijnklachten
 • Onregelmatige cyclus
 • PMS
 • Endometriose
 • PCOS
 • Hoofdpijn/migraine
 • Lage rugklachten
 • Darmproblemen
 • Spanning en verdriet
 • Stress en vermoeidheid

Deze sessies zijn bedoeld om je te ondersteunen, verzorgen en koesteren. Het geeft een diepe staat van ontspanning waardoor je beter in staat bent om opgehoopte spanning en emoties los te laten. Je kunt de verbinding met jouw lijf weer aangaan, jouw vrouwelijkheid en creatieve flow weer voelen.

Wat kun je verwachten?

Het gebied wat ik ga behandelen tijdens de sessie is de onderrug, de heupen en het hele buikgebied vanaf borstbeen tot schaambeen. Tijdens de sessie maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken zoals rocken en pulsing. In deze sessie richt ik mij onder andere op het losmaken van eventuele blokkades, dit kunnen zowel fysieke als emotionele blokkades zijn. Hiermee word de natuurlijk ontgiftende functie van de lever en het lichaam ondersteund. Jouw energie mag weer gaan stromen in het buikgebied. 

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van Rebozo doeken om je te laten landen in je lijf, een gevoel van geborgenheid te geven en vooral veilig te laten voelen.

Een reis afgestemd op jouw behoeften.

Consult

Veelgestelde vragen

Staat je vraag/antwoord er niet tussen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder
Wanneer is de beste periode om een cyclusmassage te doen?


Deze massage kun je elk moment van de maand ondergaan behalve als je menstrueert. Ik adviseer je dan om te wachten tot je geen bloeding meer hebt.

Ik ben in de overgang is deze massage geschikt voor mij?

Jazeker! Op het moment dat een vrouw in de overgang komt veranderd er hormonaal veel. Dit kan effect hebben op je mentale en emotionele gesteldheid. De massage werkt balancerend op je hormonen en geeft je de mogelijkheid fysieke, emotionele en mentale ballast los te laten.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dat is per vrouw verschillend, afhankelijk van klachten en problematiek.

Wat is een contra indicatie voor een cyclusmassage?

Indien je recentelijk een operatie hebt ondergaan aan jouw buik of rug gebied. In dat geval adviseer ik je om met jouw behandelend arts te overleggen.

Wat kan ik verwachten na afloop van de massage?

Er komt op verschillende vlakken veel los door de massage. Houdt er rekening mee dat je na de massage gevoeligheid kan ervaren in jouw buikgebied. Het kan zelfs zo zijn dat de klachten verergeren of dat er dingen getriggerd worden om los te komen. Dit is een normale reactie op de behandeling. Jouw lichaam is bezig met het loslaten en opruimen van blokkades. Houdt hier rekening mee en gun jezelf voldoende rust.

Waarom wordt ook de spijsvertering en de lage rug gemasseerd?


Je buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen als in je bekkengebied. Er bestaat dus een nauwe verbinding van de voortplantingsorganen en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren. Als er een spier of orgaan niet goed op zijn plek ligt, een beschadiging heeft door litteken weefsel, of verkrampt is door stress, dan zal dit van invloed zijn op alle verbonden spieren, organen en weefsels. Zo zal er op meerdere plekken een verkramping / blokkade kunnen ontstaan.

Is deze massage veilig?

Absoluut! De massage is een diepe; maar zachte, niet-invasieve buik- en sacrale therapie waarmee op een milde wijze druk wordt uitgeoefend op organen, weefsels en fascia. 

Worden de cyclusmassages vergoed door de zorgverzekering?

Nee deze worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Wat onze klanten zeggen

najatje najat
najatje najat
2021-07-26
Een dame die weet wat ze moet doen en dat ook doet op de juiste manier. Mooie ruimte en werkt geheel volgens de geldende richtlijnen
Marta Cerqueira
Marta Cerqueira
2020-09-18
Ebrina was a miracle worker ! She took care of all of my knots, and I felt like I was floating after that wonderful massage ! Super recommend it !
fabienne van den Bergh
fabienne van den Bergh
2020-08-25
Heerlijke massage door Ebrina! Ik zou het iedereen aanraden hier heen te gaan!
Milou Savelkoul
Milou Savelkoul
2020-08-25
Wat een heerlijke massage! Liefdevol is het woord wat ik het beste vind passen! Ebrina doet het met passie en liefde. Aandacht voor pijnlijke plekken in combinatie met fijne ontspannende handelingen. Heerlijk!!!!!! Mooie behandelruimte, fijne producten en zeer hygiënisch! Totale ontspanning! Dankjewel!
Myrthe Warmenhoven
Myrthe Warmenhoven
2019-09-19
Wow! Wat een heerlijke massage. Voordat we begonnen vroeg Ebrina goed naar mijn wensen. Daarna begon de massage en ik kwam direct tot rust. Tijdens de massage geeft ze precies wat je nodig hebt. Ze masseert niet te zacht maar ook niet te hard. Je voelt tijdens de massage gelijk wat het met jezelf en met je lichaam doet. Zo fijn! Ik kwam helemaal ontspannen maar tegelijkertijd vol energie uit de massage. Echt precies wat ik op dat moment nodig had. Ik zou haar absoluut aanraden!

“WHAT IF WE RECHARGED OURSELVES AS OFTEN AS WE DID OUR PHONES?”

Openingstijden

Maandag & Donderdag van 10:00-17:00
Overige dagen in overleg mogelijk

Locatie

Je kunt ons hier vinden | Google maps

Afspraak maken

06-43574258 | Ook via WhatsApp

© 2024 Massagepraktijk Ebrina | Wieringerwaardstraat 377 - 1024 HM Amsterdam | info@massagepraktijkebrina.nl AVG Privacy

Webdesign door: Ethan & Eliyah